Ketunpesän tarina

Oli pakko hidastaa. Hiljentää vauhtia. Höllätä. Irrottautua oravanpyörästä. Ihan vain olla ja hengittää.

Pyhän joutilaisuuden aikana syttyi intohimo keramiikan tekemiseen ja sen myötä syntyi myös Ketunpesä. Sydämeni ääneen luottaen, irtisanouduin kokopäivätyöstäni ja perustin yhden naisen verstaan, Ketunpesän.

Ketunpesä on 1930-luvulla rakennettu entinen kettutarha ja perheemme koti luontoäidin helmassa. Itse verstas sijaitsee kotipihassamme, lähes sata vuotta vanhassa navetassa.

Kanojen kuopsuttelua ja lampaiden laiduntamista katsellessa, on helppo hidastaa. Savea työstäessä ajatukset virtaavat vapaasti ja voin itse määrätä työni tahdin. Ei ole kiire mihinkään.

Inspiraation töihini saan täältä. Luontoäidin helmasta. Mummolatunnelmista ja entisajan estetiikasta. Kotitilaltani, Ketunpesästä.

Lue lisää Ketunpesän tilasta Unelmien talo ja koti-lehden tekemästä jutusta täältä.

Ketunpesän käsityöläinen

Ketunpesän keramiikan, yrttien ja koulutusten takana olen minä, Mila. Koulutukseltani luonto-ja ympäristöalan opettaja, sairaanhoitaja, yrttineuvoja sekä itseoppinut keramiikkataiteilija.

Rakastan hidasta arkea, luontoa, eläimiä sekä käsillä tekemistä. Elämäni koostuukin pääasiassa perheeni ja näiden asioiden tasapainoilusta.

Vaikka välillä arki onkin yhtä kaaosta, niin luovuuden, luonnonläheisyyden ja läsnäolon vaaliminen on avain omaan tasapainoon ja sisäiseen rauhaani.