Askel kerrallaan kohti unelmia

15.02.2023

Ovatko sinun unelmasi pieniä vai suuria? Mitä haaveita sinulla on? Vai onko haaveesi hautautuneet ulottumattomiisi, harmaan arjen ja kiireen myötä?

Miltä sinä haluaisit elämäsi näyttävän viiden vuoden kuluttua? Oletko tyytyväinen juuri nyt vai haluatko ehdottomasti muutosta?

Ulkoinen elämämme on aina sisäisen tilamme heijastumaa. Niin kauan, kun ajattelemme, että jokin asia ei ole meille mahdollista, niin kauan se on mahdotonta.

Kun itse päätin lopulta muuttaa elämääni, oli yksi päätökseen rohkaiseva tekijä juuri tuo ajatus siitä, miltä elämäni viiden vuoden kuluttua näyttäisi.

En totisesti halunnut enää olla elämää tukka putkella suorittava, ärtynyt ja kiirehtivä äiti ja vaimo, jolla kaikki oli näennäisesti hyvin, mutta mikään ei tuntunut oikein miltään.

Aloin aktiivisesti haaveilemaan harmonisemmasta ja tyytyväisemmästä minästä. Hyvinvoivasta ja terveestä naisesta, joka olisi rakkauden ja rohkeuden esikuva tyttärilleen.

Haaveilin kiireettömästä äidistä, joka olisi kotona, kun lapset tulevat koulusta kotiin. Äidistä, joka tekisi unelmatöitään kotoa, rauhasta käsin. Ja tuolloin minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mitä tuo työ tulisi olemaan.

Halusin myös ehdottomasta osoittaa tyttärilleni oman esimerkkini voimin, että elämässä voi ja pitää tehdä muutoksia, kun siltä tuntuu.

Murheilta ja pettymyksiltä ei kukaan voi välttyä ja siksi oma elämä kuuluu rakentaa siten, että se ei ole vain "ihan ok", vaan se on HUIPPUIHANAA!

Joskus voi kuitenkin olla niin, ettei tunnista omia haaveitaan. On vaikeaa tehdä muutoksia, jos ei ole aavistustakaan siitä, mitä haluaa.

Silloin avuksi voisi olla seuraavat tehtävät. Alla olevien tehtävien avulla palasin itse askel askeleelta oman luovuuteni lähteille. Toivon todella, että näistä voisi olla sinullekin hyötyä.

Varaa näille tehtäville aikaa. Ota itsellesi tila, hiljenny kuulostelemaan sydäntäsi ja aloita haaveilu. Mutta pieni varoituksen sana: Harkitse toiveesi tarkkaan, sillä niillä on taipumus toteutua :D.

Tehtäviä avaamaan luovuutesi portteja

1. Kirjoita ylös kaikki asiat, mitä et enää halua elämääsi (näitä ei kannata se kummemmin märehtiä, mutta lista selkeyttää, sitä mitä haluat).

Lista voisi olla vaikka tällainen, mikä itselläni aikoinaan oli: Excel-taulukot, tietokoneella jatkuva työskentely, sähköpostit, pitkäpiimäisen palaverit, pitkät työmatkat, autolla ajaminen jne.

2. Mitä rakastit tehdä ennen kouluikää ja alaluokilla?

Ala kaivelemaan muistisi sopukoita. Mitkä asiat saivat lapsuudessa sinut keskittymään niin, että unohdit syödä?

Onko sinulla ehkä vieläkin jotain asioita, joita tehdessäsi unohdat täysin ajan kulun?

Lapsuutesi lempiasioista kumpuaa sisäinen luova voimasi. Niistä jutuista nautit useimmiten myös aikuisena.

3. Kirjoita lista vahvuuksistasi.

Tämä on aivan huippuihana tehtävä ja opin sen Iida Soiniselta, Vapauta supervoimasi-akatemian seminaarissa.

Lähetä tekstiviesti kaikille ystävillesi ja perheenjäsenillesi, jossa kysyt kolmea vahvuuttasi. Kirjoita kaikki vahvuutesi ylös ja laske, mitkä vahvuudet toistuvat useimmiten.

Näistä kolme ovat sinun supervoimiasi, jotka erottavat sinut meistä muista. Palaa aina tähän listaan, kun olet epävarma tai allapäin <3.


Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti
-Tommy Hellsten-

Lämpöä, lempeyttä & luovuutta <3,

Mila Ketunpesästä