Matkani rauhaan

30.03.2023

Kun viisi vuotta sitten aloitin Instagram-tilini, profiilitekstissäni luki jotain tällaista: "Luovuutta ja luonnonläheisyyttä. Kohtuullisen harmonisessa kaaoksessa. Kultaista keskitietä etsien."

Olin aina ollut levoton sielu. Etsijä ja kulkija. Olin lukenut satoja self-help-oppaita ja kääntänyt kiviä ja kantoja löytääkseni etsimäni.

Säännöllisin väliajoin olen ollut muuttamassa, vaihtamassa työpaikkaa, myymässä kaikkea pois ja matkustamassa yhtä pitkälle kuin pippuri kasvaa.

40-vuotta etsin sisäistä rauhaa ja lopulta luovuin toivosta. Ei sellaista ollut tarkoitettu minulle. Päästin irti ja istahdin. "Viimeinkin" -viisaammat totesivat.

Omaa itseään kun ei voi paeta ikuisesti. Mikäli mielii muutosta elämäänsä, on pakko tutustua itseensä. Myös niihin pimeimpiin sopukoihin.

Matkani rauhaan alkoi juurikin siitä hetkestä, kun istuin alas. Lakkasin pakenemasta pahaa oloani ja aloin tutustumaan lopulta itseeni. Istuessani kohtasin pelkoni, jotka olin aina kieltänyt. Ja kuin taikaiskusta, suurin osa peloistani haihtui taivain tuuliin.

Uskalsin ensimmäisen kerran elämässäni antaa ahdistukseni vyöryä vastustelematta ylitseni. Ja kuin ihmeen kautta, me lopulta ystävystyimme.

Vähitellen koko kehoni rentoutui ja jatkuvat kipuni kaikkosivat, kun annoin itselleni luvan vain olla. Entinen suorittaja ja kiirehtijä löysi istumalla itsestään leppoisan laiskottelijan. Ja lopulta kaiken sen, mitä oli koko elämänsä etsinyt; rauhan. Kun lakkasin etsimästä rauhaa ulkopuoleltani, löysin sen sisältäni.

Instagramin profiilitekstini on vuosien varrella muuttunut, mutta sitä, että sisälläni on viimein rauha, en ole kehdannut siihen kirjoittaa. Kenties siksi, että tiedän tarkalleen, miltä sen etsiminen tuntuu.

Jos etsit rauhaa, niin kuin minä tein, järjestä asiasi, elämäsi ja ympäristösi siten, että rauhoitut itse. Ole rauha.

Mitä tahansa sinä muruseni etsitkin, niin muista, että et saa sitä mitä haluat, vaan saat aina sitä, mitä olet. Siispä kultaseni: Ole ilo. Ole rakkaus. Ole valo ja ole rauha. Ole kaikkea sitä, mitä toivot ja haluat <3.


Sydämellä <3,

Mila Ketunpesästä