Oletko sinäkin "Uudistaja"?

28.05.2024

Osa minusta ei millään (yhä edelleenkään) haluaisi tunnustaa, että olen luonteeltani "uudistaja". Nopeasti kyllästyvä, herkästi tylsistyvä ja jatkuvasti uusia kokemuksia janoava. Näivetyn kuoliaaksi, jos en säännöllisesti hyppää, takki auki, kohti tuntematonta.

Olisi jotenkin niin mukavan helppoa ja turvallista löytää yksi juttu, jota rakastaa ja tehdä sitä ja olla hyvä juuri siinä, elämänsä loppuun asti.

Teimme muutama päivä sitten koko perheen voimin jungilaisuuteen perustuvat persoonallisuustestit, Marjo Rantasen kirjasta "Ansaitset parempaa". Yhdessä tekeminen avasi kaikkien silmiä ja lisäsi ymmärrystä muita perheenjäseniä kohtaan.

Voit varmaan arvata, että rakas puolisoni on varmisteleva ja paikoilleen juurtuva "peruskallio", joka ei missään nimessä hyppää kohti tuntematonta, vaikka varmuusköydetkin olisi tarkastettu sen sata kertaa :D. Vastakohdat vetoavat toisiinsa.

Omaksi ilokseni testien tulokset eivät juurikaan yllättäneet, mutta sain lempeän muistutuksen elämänvoimaa lisäävästä uudistumistarpeestani. Olen sisimmiltäni "uudistaja". Uudistajat rakastavat töitä ja elämää, jossa saa toteuttaa itseään ilman rajoitteita. He kyllästyvät helposti, jos työssä ei ole haasteita tai se on rutiininomaista ja tarkkuutta vaativaa.

Viimeisen vuoden ajan olen kipuillut keramiikkani kanssa. Kun keramiikan tekemisestä tuli minulle leipätyö, se muuttui enempi ja vähempi rutiininomaiseksi sarjatuotannoksi. Kun olin saavuttanut kaikki keramiikkaan liittyvät haaveeni; pastellisävyiset lasitteet ja entisaikaa huokuvan astiasarjan, halusin lopettaa kaiken ja uudistua. 

Toiset meistä ovat varmistajia, jotka huolehtivat, että kaikilla on hyvä ja turvallinen olla. Toiset sen sijaan ideoivat ja tekevät upeita suunnitelmia. Osa hoitaa asioita aina loppuun ja osan intohimona on tehdä asioita siinä välillä. 

Ja jotkut meistä rakastavat alkuja. Isoja ja pieniä. Niiden mukanaan tuomaa jännitystä, innostusta ja energiaa. Ja heti alun synnytysponnistusten jälkeen, kun kaikkein suurin työ on tehty ja olisi aika nauttia hedelmistä, haluan aloittaa alusta. Ja totisesti jotain aivan muuta kuin viime kerralla.

P.S. Mikäli sinä tunnet tarvitsevasi tällä hetkellä uudistusta työelämään liittyen ja olet joskus haaveillut luovan alan yrittäjyydestä, lue lisää verkkovalmennuksestani, joka on nyt -50% tarjoushintaan.

Sydämellisesti, 

Mila Ketunpesästä